Blåbärsmuffins

När skogen fylls av blåbär traskar hela min familj ut i min mormor och morfars gamla skog med hinkarna i högsta hugg. Barnen kallar dessa små skogsutflykter för "barnarbete" och jag lovar alltid att betala med något gott. Det brukar bli blåbärsmuffins eller blåbärspaj.

Här är blåbärsmuffinsen som blev betalningen förra året. Nu längtar i iallafall jag efter egenplockade blåbär.

Ca 12 muffins, 175 grader
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Skalet av 1 citron
4 dl glutenfri mjölmix, fin
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 5 dl blåbär

Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt sedan det smälta smöret, mjölken o det rivna citronskalet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke och vänd sedan ner dem i äggblandningen. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och varva smet med blåbär tills 2/3 av muffinsformarna är fyllda. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. De ska vara helt torra inuti när du tar ut dem och fått gyllene färg.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229