Beritkaka

Långpannekaka, Mjuka kakor

När jag var i tonåren kom min mamma hem med ett recept på en kaka som hon blivit bjuden på. Hon bakade den till mig och mina systrar och det blev en favorit hemma. Sedan bakade hon den ofta när hon bjöd på fika och många ville ha receptet. Min mamma heter Berit och därför kom kakan att kallas för Beritkaka i trakten. Det är fortfarande en av mina favoritkakor och trots att den säkert har ett annat namn så är det här Beritkaka för mig.



175 grader
Botten:
4 ägg
3 dl socker
2 dl smält smör
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl glutenfri mjölmix, fin

Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ner i äggblandningen. Rör sist ner smöret. Häll smeten i en långpanna, smord eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Gör under tiden glasyren.

Glasyr:
1 påse kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
100 g smör
Häll ingredienserna i en kastrull och koka upp, låt koka i 5 min. När kakan gräddats i 10 min ta ut den ur ugnen och häll glasyren över i ett jämnt lager. Grädda kakan ytterligare ca 10 min, till kakan fått fin färg.

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Denna är så god 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Visst är den!!! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk
IP: 82.99.3.229