Baguetter

Bröd

Bakade baguetter i fredags kväll och blev riktigt nöjd med resultatet. De hade i och för sig inte behövt och få riktigt så mycket färg men fredagsmyset distraherade mig så jag glömde bort tiden. 😉 Om ni håller lite bättre koll på era baguetter tror jag att ni kommer få perfekta bröd!


3 stycken, 250 grader
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
4 dl sojamjöl
4 dl bovetemjöl
4 dl glutenfri mix, fin
+ lite mix till utbakning

Smula ner jästen i hushållsassistentens skål. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Tillsätt fiberhusk och låt degvätskan stå och svälla i 10 min. Tillsätt sedan övriga ingredienser och arbeta degen väl i maskinen. Låt degen jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme. Ta upp degen på ett bakbord med mix på. Arbeta degen för hand så du känner att den blir lättarbetad. Tillsätt mix om det behövs (men inte för mycket) Dela degen i tre lika stora delar och forma och vrid till baguetter. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader, ca 20 min. Håll koll på brödet så det inte får för mycket färg. Låt svalna på galler.

Igår packade vi ner baguetter med skinka, ost och gurka i väskan och åkte på fotbollscup. Väldigt smidigt picknickbröd.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Ja riktigt goda! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk