Äppelbröd

Filmjölksbröd

Det blir mycket bakning med äpple just nu. Det här receptet har jag provat fram hemma i mitt kök. Den här gången hade jag tyvärr inga hasselnötter hemma så jag hoppade bara över det. Bytte också ut sirapen mot äppelsirap.

2 dl pofiber
2 dl majsmjöl
4 dl glutenfri mix med fiber
2 dl ren havre/boveteflingor
2 dl linfrön
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 grovrivet äpple

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt filmjölk, sirap och sist det rivna äpplet. Vispa samman till en jämn smet med hjälp av en elvisp med degkrokar. Häll upp smeten i en brödform, 1 1/2 l och strö lite rent havre eller boveteflingor över. Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 1 timme.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229