Amerikansk äppelkaka
Idag öppnade jag och min syster en av de gamla bakböckerna igen. Äntligen!! Vi bestämde oss för att prova en amerikansk äppelkaka som gräddas i stekpanna. Receptet hittade vi i "Rumford nya bakbok, 1936"


Passande nog gick dagens bakredskap och ingredienser i äppelrött! 😉

Amerikans äppelkaka
80 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
2 äggulor
3 dl glutenfri mix, fin
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
2-3 små äpplen
Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg åt gången i smeten. Blanda samman mix och bakpulver i en annan bunke, rör ner det i smeten. Tillsätt tillslut mjölken och grädden, rör till jämn smet. Smöra och bröa en stekpanna väl. Häll i smeten i stekpannan. Skala äpplena och skiva dem tunt. Lägg äpplena över kakan och tryck ner dem en bit i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 min på 175 grader. Låt svalna något och stjälp sedan upp kakan på ett fat. Strö över en blandning av kanel och socker och servera med råkräm eller vaniljsås.


Vinn 2 valfria jeans från Gina Tricot! 😃 Kolla in!